Om toegelaten te worden tot een jeugdwedstrijd (ook wel proeven genoemd) dient een renner tot en met 14 jaar in het bezit te zijn van een vergunning en een sportpas (gele boekje). Ook dient hij/zij jaarlijks een opleidingsattest te behalen.
Het opleidingsattest kan slechts bekomen worden  na succesvol de opleiding te hebben volbracht. Deze opleiding kan gevolgd worden in een erkend opleidingscentrum naar keuze en omvat in totaal minstens 24u via verschillende sessies. Het opleidingsattest is 1 jaar geldig. De toelating om aan jeugdwedstrijden deel te nemen wordt via een stempel in de sportpas aangeduid aangevuld met de handtekening van de opleider en datum van ondertekening.
BMX Team BEKAF is door Wielerbond Vlaanderen erkend als permanent opleidingscentrum.
Dit betekent dat je in onze club, naast de winteropleiding (verplicht te volgen), heel het jaar door opleidingsuren kan verzamelen via onze clubtrainingen. Tijdens de clubtrainingen zijn de opleidingen specifiek op BMX gericht. De winteropleidingen omvatten ook andere wielerdisciplines en sporttakken.
Aan onze opleiding mogen ook Niet-leden deelnemen (bv individuele rijders). Je kan hiervoor inschrijven via secretariaat@bmxbekaf.be
Via onderstaande link kan je de opleidingskalender 2016-2017 van BMX Team BEKAF raadplegen. 

Programma: winteropleidingen-2016-2017